13. januar 2011

Faget Foto - Slutt innlegget

Etter snart eit halvt år med foto er det på tide å seia forvel.
Det har vore eit altfor kort og lærerrikt halvår med mykje lek og moro, samansatt med faglige uttrykk og nye læremetodar.

Det å ta bilder tenkjar nokk mange at ikkje er så vaskeleg. Men forkjellen er mellom eit bilde eller snap shot og eit fotografi. Dette er kanskje ikkje noko mange tenkjar på. Men du har sikkert opplevd det sjølv at dei fleste bildenane som du tar i hastverk, eller bare for å ta eit bilde. Anten blir det ikkje så bra, eller kanskje det ikkje du hadde kontroll over korleis du skulle jobbe med kameraet, så bildet blei mørkt o.l

Dette er noko som me i faget foto har lært forskjellen med. Eit av de viktigaste verktøya me har er kameraet. Og kameraet kan vera eit mobilkamera, eit kompakt kamera eller eit speilreflekskamera. I klassen lærte om innstillingane som skulle hjelpe oss til å ta eit godt og fint fotografi.

Innstillingane me lærte som hadde mest betydning var blender (Dybdeskarphet) lukker og ISO.

Me har vert på ekskusjonar til stavanger for å læra litt meir om forskjellige måtar å lage bildet på. Den mest nylige til Arnulf Rainer, men også utstillingen til Roald Kyllingstad. 

Me har fått prøve ut det flunkande nye Fotostudioet på skulen vår, der me fekk teste ut korleis det var å ta bilder med blitsparaplyer og forskjellige bakgrunner o.l

Me har jobba med indesign i foto, men også i faget Design og akritektur. I foto laga me etikettar til forskjellige bilder som me hadde tatt av frukt eller grønsaker.

Me har lært å redigere bilder i photoshop. Både på godt og vondt. For det å retusjere bilder er eigentligt eit fy,fy. men det kan jo vera greit og gjera dette til tidar. me har og lert å redigere kontrastar, lys, farger, skuggar, svartkvit bilder både med og utan farger. Altså kan du lera mykje i photoshop.

Dette med at faget foto er snart slutt er veldigt trist. Det er kjekt å ta fotografier på ein ny og spennande måte. Finne ut korleis lyset er avgjerande for at komposisjonen og heilheten i fotografiet skal bli bra. Det er trist at me skal få så liten tid i faget, nå når me faktisk har lært ein del som me kunne tatt eit skritt vidare for å ta endå bedre bilder. Men dette er ikkje noko me må gjer med.

Så det er med eit stort sukk at i hvertfall eg må seia forvel til faget foto etter eit heilt utruleg halvår med fotografier.

Takk for eit fantastisk halvår!


Foto tatt av marie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar